Επίσημο: Ο Lewis Hamilton αποχωρεί από τη Mercedes - Ντύνεται στα κόκκινα της Ferrari


Ο Lewis Hamilton θα μεταβεί στη Ferrari, σε μία κίνηση-βόμβα για τη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd
  • 1/2/2024

Είναι πλέον επίσημο: ο Lewis Hamilton αποχωρεί από τη Mercedes με το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να αναλάβει χρέη οδηγού στη Scuderia το 2025.

Ο ίδιος είχε υπογράψει διετή ανανέωση με την ομάδα του Μπράκλεϊ το 2023, ωστόσο για τον δεύτερο χρόνο υπήρχαν ρήτρες αποδέσμευσης, τις οποίες ενεργοποίησε ο Hamilton για να μπορέσει να μεταβεί στην Ιταλία.

O Charles Leclerc θα τον περιμένει εκεί, έχοντας συμβόλαιο με την ομάδα ως και το 2029.

Πρώτα ήρθε η επισημοποίηση του «διαζυγίου», με τον Toto Wolff να δηλώνει:

«Όσον αφορά τον συνδυασμό ομάδας-οδηγού, η σχέση μας με τον Lewis έχει γίνει η πιο επιτυχημένη που έχει δει το άθλημα, και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω με υπερηφάνεια. Ο Lewis θα είναι πάντα ένας σημαντικό μέρος της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes. Ωστόσο, ξέραμε ότι η συνεργασία μας θα τελείωνε φυσικά κάποια στιγμή, και αυτή η μέρα έφτασε τώρα.

«Αποδεχόμαστε την απόφαση του Lewis να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και οι ευκαιρίες μας για το μέλλον είναι συναρπαστικές Αλλά προς το παρόν, έχουμε ακόμα μία σεζόν μπροστά μας και είμαστε επικεντρωμένοι στο να πάμε σε αγώνες για να φέρουμε ένα δυνατό 2024.

Ο Hamilton πρόσθεσε: «Έχω περάσει καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα , οπότε η λήψη της απόφασης να φύγω ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ.

«Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω μια νέα πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη της οικογένειάς μου από τη Mercedes, ειδικά τον Toto για τη φιλία και την ηγεσία του και θέλω να τερματίσουμε ψηλά μαζί. Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να προσφέρω το καλύτερο που μπορώ που μπορώ αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά με τα Ασημί Βέλη αξέχαστη.»

Λίγα λεπτά, με μία λιτή ανακοίνωση, η Ferrari ανέφερε:

«Η Scuderia Ferrari είναι σε θέση να ανακοινώσει πως ο Lewis Hamilton θα ενταχθεί στην ομάδα το 2025, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η F1 απέρριψε την είσοδο της Andretti - Πώς δικαιολογεί την απόφασή της

Ο Hamilton επανενώνεται με έναν άκρως απαραίτητο συνεργάτη του από τα παλιά

Η Μαλαισία θέλει να επιστρέψει στο καλεντάρι της Formula 1